Binnen het trainingsprogramma van Sportswise krijgt iedereen ruim de tijd om aan zijn spel te werken. Voor of na de training is er voldoende tijd om te relaxen.

Inhoud trainingsprogramma 

Groepsreizen op inschrijving:

7 daagse reis: van maandag t/m zondag; 15 uur tennissen 5×3 uur per dag
5 daagse reis: van vrijdag t/m maandag;  12 uur tennissen 4×3 uur per dag
3 daagse reis: van vrijdag t/m zondag; 8 uur tennissen

Afhankelijk van het niveau van de groepen en het algemeen gewenste resultaat wordt ons trainingsprogramma aangepast. We werken in kleine groepen, hieronder een globale opzet van de trainingsdagen per reis;
3 daagse reis
-1e dag: het lezen van de balbaan (timing), positionering op de baan (voetenwerk) en de basistechniek (greep,uitzwaai,raakpunt).
-2e dag: tactiek (wanneer welke bal te slaan, beslissings- of uitvoeringsfout) en hoe u uw sterke slagen maximaal kunt benutten.
5 daagse reis
-1e dag: het lezen van de balbaan (timing), positionering op de baan (voetenwerk) en de basistechniek van forehand, backhand en service (greep, uitzwaai, raakpunt).
-2e dag: techniek van meer geavanceerde slagen: volleys, smash en dropshot en het geven van effect aan de bal (topspin en slice).
-3e dag: tactiek (wanneer welke bal te slaan, beslissings of uitvoeringsfout) en hoe u uw sterke slagen maximaal kunt benutten.
-4e dag: wedstrijdbenadering en hoe u het geleerde in praktijk kunt brengen tijdens een wedstrijd.

Uiteraard is bovenstaande slechts een leidraad en zeer afhankelijk van het niveau van de deelnemers. We sluiten de reis af met een toernooi.

Privé-reizen op maat:

Afhankelijk van het aantal tennisuren dat u wilt afnemen maken wij een trainingsprogramma. Onze voorkeur ligt bij het plannen van een aantal uren per dag achter elkaar, op deze manier wordt over het algemeen de meeste progressie gemaakt.
Net als bij de trainingen aan groepen ligt de nadruk aan het begin van de trainingsweek meer op de techniek van de slagen en het voetenwerk, naar aanleiding van een analyse van de slagen wordt een persoonlijke trainingsroute uitgestippeld. Later is er meer ruimte voor wedstrijdsituaties en voor tactische en mentale aspecten van het spel.

Voorafgaand aan de reis wordt met de deelnemers besproken of zij specifieke wensen hebben ter aanvulling van het trainingsprogramma.

De dagindeling kan in overleg met de leiding worden aangepast.